. . .

Защо да практикуваш воден спорт

Днес всичко е свързано с налагането на начинаещите да опитат водни спортове.

Гмуркане, гребане, плуване и сърф могат да бъдат релаксиращи, както и да ви придадат адреналин.

Ще видите места, неща и животни, които никога не сте виждали досега. Да се ​​занимавате с водни спортове означава забавление за всички!


Водата успокоява

Представете си пулсиращия звук на река, която тече наблизо. Или успокояващото усещане, което получавате, когато наблюдавате как рибите плуват в аквариум.

Звучи отпускащо, нали? Можете да изпитате това отпускане по още по-голям начин: Изпробвайте гмуркане и гледайте рибате не само в стъклен аквариум, но и в естествената им среда! Изследването на коралови рифове и потънали кораби е като потапяне в друг свят.


Създайте си нови приключения

Независимо дали сте водолаз или любител, всяко водно спортно занимание предлага нови възможности да откриете природата и да научите нещо ново. Ще посетите красиви места по света, ще срещнете нови хора и ще се запознаете с нови обичаи и култури.


Останете във форма

Водните спортове – като всеки спорт всъщност и очевидно – са добри за тренировка и трансформация на тялото ви.

Гребането е страхотна комбинация от кардио и силови тренировки например. SUP също ще подобри баланса и работата на основните ви мускули. Плуването и гмуркането укрепват сърцевината ви и са добра кардио тренировка, докато рискът от наранявания е далеч по-нисък, отколкото при други кардио тренировки като бягане.


Ангажирайте цялото семейство и приятели

Водните спортове са перфектни семейни занимания, достъпни и лесни за учене.

Можете да практикувате каяк и СУП самостоятелно и без инструктор.

За да се запознаете с гмуркането, се препоръчва да получите лиценз за гмуркане от инструктор, за да предотвратите наранявания и злополуки. Въпреки това гмуркането е много забавно както за възрастни, така и за деца.


След като те убедихме защо е хубаво да практикуваш воден спорт е време и да ти разкажем за 5-те най-популярни такива.

Ако харесвате гмуркане, че не можете да откажете гмуркането с шнорхели в океана, гледайки коралови рифове и цветни риби, плуващи около вас. Ако сте почитател на спортовете, носещи адреналин – джет или джет ски са нещата, които искате да опитате.


1. Гмуркане

Ако обичате морската красота и да гледате живота под водата по най-яркия начин, водолазно гмуркане определено е правилният спорт за вас. Представете си, че ще бъдете като жител на океана: Слънчева сутрин, скачате в топлата вода от яхтата в костюми за гмуркане и плувате с риби, възхищаваки се на странни същества, които трудно се виждат в изкуствен аквариум.

Освен това, когато избирате да гледате морски растения и животни точно в океана, вие допринасяте за защитата на морските животни и растения. С намаляване на един човек в аквариум, означава увеличаване на шанса тези същества да не бъдат хванати за забавление и печелене на пари.


2. Джетски

Джетски е вълнуващ спорт за тези, които обичат да плават по-специално и обичат водните спортове като цяло. По-специално, джет ски е забавно само когато са двама или повече души.

За любителите на скоростта шофирането с Jet Ski се счита за интересно занимание, което трябва да бъде тествано поне веднъж в живота. Да седнеш на лодката и да включиш прибоя на място, където има само придружител, и облак вода, докато вятърът си играе с косата, е много по-интересно, безопасно и законно от състезанията по суша.


3. Водни ски

Водните ски са любим в цял свят спорт. Тук заставате на ски (като карането на ски) и ще бъдете влачени по водата от яхта. Има няколко съвета, които трябва да запомните, когато карате водни ски: винаги застанете с наведени колене, дръжте ръцете си огънати и оставете лодката ви да тегли напред, облегнете се назад, за да запазите гравитацията, дишайте нормално. Накрая може да се опитате да се обърнете леко встрани, когато сте свикнали да дърпате и поддържате добър баланс.


4. Уейкборд

Това е спорт, където ще застанете на дъска, наречена уейкборд и ще бъдете влачени от яхта по водата. Уейкбордът обикновено има малък, тесен правоъгълник, с чифт обувки, фиксирани на дъската. Този спорт е изключително лесен, не изисква твърде много усилия. Просто има няколко прости техники. Както джет ски, уейкбордът е спорт, който не може да се играе сам. Ето защо това е добра възможност да се съберат приятели и семейство, за да се насладят на водата, да говорят и да се ангажират повече. Ако обичате да гледате спорт, уейкбордът също е спорт в международен шампионат като Supra Pro Tour и можете да гледате.


5. Уейксърф

Wakesurfing става все по-популярен със своята бързина чрез простотата и безопасността на този спорт. Ако с уейкборд трябва да се привържете към лодката и да бъдете теглени с уейкърф, ще бъдете напълно независими и просто трябва да сърфирате точно зад лодката (защото когато лодката работи, тя ще създаде вълни, за да сърфирате по водата ). Това също се счита за изключително обществен спорт, защото ще сърфирате зад яхтата с близки разстояния. Следователно, можете лесно да разговаряте с приятели как да карате уейк сърфа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *