. . .

Как да останете във форма дори и по време на пътувания

Не съм от хората със здравословен начин на живот. Добре де, аз съм здравословния тип човек, когато съм вкъщи, в апартамента си със сокоизстисквачката, кухнята и цялата здравословна храна. По пътя това е друга история.


Дори и с високите очаквания и цели, които си поставих преди няколко години, дълго не успях да поддържам по-здравословен начин на живот на пътя. Но малко по малко, това се превърна в моя цел и начин на живот. Ето няколко съвета как да го постигнете.


Направете приоритет здравословния живот на пътя!

Да, имате време за упражнения; просто трябва да отделите време за това. Можете да направите тренировка за 20 минути в хотелската си стая или хостел с помощта на основни упражнения – и нямате нужда от оборудване!
Ето няколко прости и ефективни упражнения, които можете да правите в хотела, хостела си или дори просто в близкия парк:
*Подскоци
*Лицеви опори
*Коремни преси
*Burpees
*Lunges
*Клекове
*Разтягане / йога

Дори само 5 минути от тези упражнения ще ви изпотят. И буквално можете да правите тези упражнения навсякъде. Където има воля, има и начин!


Ходене

Направете всичко възможно, за да ходите пеша възможно най-често. Няма по-добър начин да разгледате града от пеша. Можете да вземете много повече от местния живот и е много по-лесно да се измъкнете от тълпите по този начин. Плюс това е по-евтино, отколкото да вземете такси или да платите за автобусен билет.

Ако просто разглеждането на случаен принцип не е вълнуващо за вас, запишете се за пешеходна обиколка. Повечето градове ще предлагат безплатни пешеходни турове, които обикновено продължават между 1-3 часа. Не само ще получите проницателно запознаване с местоположението си, но и вие ще направите много стъпки!


Детски площадки и паркове

Проверете Google Maps за близкия парк и отидете там за вашите тренировки. Много паркове разполагат с оборудване, с което можете да работите, въпреки че, ако не, можете да правите подвижни елементи на люлеещи се комплекти или клони на дървета. Бъдете креативни!

Също така проверявайте уебсайтове като meetup.com за редовни групи за тренировки. Повечето градове имат тичащи клубове, в които се провеждат седмични тренировки, йога сесии в парка, тай чи и други спортни занимания. Огледайте се, за да видите дали има нещо наблизо, което да предизвика интереса ви и ще ви помогне да останете активни.

Не се страхувайте да опитате и нови неща!


Храната е 80% от битката

Като бюджетен пътешественик има вероятност да работите усилено, за да намалите бюджета си за храна. Това вероятно означава, че не се храните добре. Помислете да увеличите бюджета си за храна (дори леко), за да можете да се храните по-здравословно.


Добавете малко протеини и зеленчуци в диетата си! Не се страхувайте да направите здравословна “семейна вечеря” с приятели от хостела, където всички разделяте разходите. Можете също да опитате да промените диетата си, за да отговаря по-добре на местните опции. По този начин ще ядете повече свежи продукти, като същевременно подкрепяте местната икономика.

Можете също да направите по-драстични промени в диетата си. Никога не е било по-лесно да пътувате с растителна диета и да продължите да сте здрави и енергични.

Това не означава, че трябва да изрежете всички боклуци или евтини напитки. Но вашата диета е най-важният компонент, когато става въпрос за здраве и фитнес. Инвестирайте в него!


Дайте всичко от себе си

Ако имате само 10 минути за упражнения, упражнявайте 10 минути! 10 минути са по-добри от нищо. Ако трябва да се храните лошо на гарата, компенсирайте го на следващия ден.

В края на деня всичко е свързано с напредъка. Не съвършенство. Дай всичко от себе си. Поставете основите за по-добри навици. Нищо не се случва за една нощ, но всяка стъпка в правилната посока ще ви помогне да постигнете целта си.


Използвайте правило „никога два пъти”

Ако пропуснете ден за упражнения по някаква причина, не си позволявайте да пропускате два поредни дни. Ако ядете едно лошо хранене, следващото хранене трябва да е здравословно. Никога два пъти подред.

Използвайки правилото „Никога два пъти“, вие ще бъдете в състояние да предотвратите лошите навици. Почивен ден или чийтване ? Няма проблем.

Но когато става въпрос за поддържане на форма, последователността е от ключово значение. Опитайте се да продължите инерцията си. По този начин ще видите резултатите много по-бързо, което ще ви насърчи да останете на правилния път.


Забавлявайте се!

Не се страхувайте да имате късни вечери с приятели или да кажете „да“ на луди приключения. В крайна сметка, затова пътуваме!
Просто не забравяйте да се върнете веднага след това, за да не губите инерцията, която сте изградили.

Макар че може да ви се стори предизвикателно да балансирате забавлението и фитнеса, това просто отнема малко практика и усилия. След като придобиете навика на място, ще се чудите защо не сте започнали по-рано!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *