. . .

Признаци, че бензиновата помпа не работи


Бензиновата помпа е сърцето на автомобила, без съмнение. Без нея горивото няма да достигне резервоара на двигателя и няма да се запали.

Всички го знаем. Нищо ново тук. Но какво ще се случи, ако имате лоша помпа за гориво в колата си и изобщо не знаете? Сериозна неприятност може да ви причини.
Така че за вас е много важно да имате добре работеща горивна помпа в колата си. Помпата за гориво може да издържи, докато автомобилът ви издържи и се повреди, когато стане наистина стар. Но понякога се поврежда случайно.

Горивната помпа поддържа налягане в горивните линии, така че винаги има постоянен поток гориво в двигателя.

Това гарантира, че инжекторите работят правилно, а също така позволяват съхранение на гориво в резервоар отдолу и на няколко фута от двигателя. Без горивна помпа колата ви просто не би работила правилно. Ако помпата започне да се повреж,да има няколко предупредителни знака, за които трябва да внимавате.


Загуба на мощност

Най-честият симптом на повреда на горивната помпа е загуба на мощност по време на шофиране. Това се случва, защото има по-малко налягане в горивните тръбопроводи и двигателят всъщност получава по-малко количество газ или периодични потоци газ. Това може да се случи по време на шофиране по магистралата при високи скорости, изкачване на хълм или когато натиснете газта, за да шофирате далеч . Загуба на мощност може също да се дължи на повредени кислородни сензори или проблеми с двигателя, но често това е горивната помпа, особено при по-старите автомобили.


Проблем на двигателя при стартиране

Друг признак на лоша помпа за гориво е лош двигател, който води до забавени движения на автомобила. Това най-често се случва при шофиране по магистралата или при по-висока скорост над 50 мили в час. На двигателя всъщност липсва гориво, така че умира и след това започва да се възстановява отново. Спадът в налягането на горивото е причината. Понякога влагата и кондензът влизат в резервоара и водят до подобен проблем. Не се заблуждавайте обаче. По-често това е знак, че горивната помпа умира.


Автомобилът ви не стартира

Състоянието без пускане може да бъде един от най-често обърканите симптоми на повредена горивна помпа, тъй като много механици ще ви кажат, че това може да се дължи на соленоида или свещите. Това обаче често е знак, че горивната помпа върви зле. Ако батерията ви е заредена и стартерът на автомобила се запали (чуете как двигателят се напряга да стартира), но двигателят не  стартира, вероятно това се дължи на липса на гориво от помпата. За да сте сигурни, проверете свещите си и ги сменете, ако е необходимо. След това проверете и сменете горивната помпа.


Празен резервоар за горивото

Обърнете специално внимание на горивната помпа, ако колата ви е спряла поради празен резервоар за гориво. Когато резервоарът за гориво работи празен, той напряга помпата и може да доведе до отказ. Винаги дръжте колата пълна и никога не се опитвайте да шофирате на празен резервоар.


Обобщение

За да разберете навреме, има няколко признака на лоша горивна помпа, както виждате. Всеки път, когато забележите някой от тези признаци, по-добре мислете бързо за временно фиксиране на горивната помпа или можете просто да замените горивната помпа, ако искате.

Внимавайте обаче с горивната помпа. Лоша помпа за гориво може да причини сериозни проблеми.

Надяваме се, че тази статия е била полезна за вас. Пожелаваме ви безопасно шофиране с любимата си кола!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *