. . .

5 идеи за бързи и лесни здравословни закуски


Тези 5 идеи за здравословна закуска са идеални за хора, които бързат сутрин или просто нямат време да правят закуска всеки ден преди работа – овесени ядки, бурито за закуска или за яйца за седмицата и си готов!


Защо здравословна закуска ?

Яденето на здравословна закуска е нещо, с което много хора се борят и не сте сами.
Първо нямат апетит сутрин и наистина не харесвам много храни за закуска, особено по-сладки варианти като зърнени храни. Не знам за теб, но винаги съм била пикантен тип!
Освен това съм много физически немотивирана да правя закуска, така че няма нужда да казвам, че най-лесно за мен е закуска, готова да отиде в хладилника, за да нямам извинение да не ям сутрин.
Ако сте като мен и ви е трудно да ядете закуска всяка сутрин, тези здравословни рецепти за закуска са чудесен начин да изпреварите нещата и да останете организирани, така че да можете да се съсредоточите върху работата си, без да бързате или да се притеснявате за това какво ще трябва да ям.


Тези идеи за закуска ще ви помогнат:

  • Спестите време сутрин
  • Спестете пари, тъй като не спирате за закуска навън
  • Бъдете по-организирани всяка работна седмица
  • Намалите стреса, тъй като закуската е готова и ви чака в хладилника

Идеите за приготвяне на закуска за хранене по-долу са супер лесни и ще ги харесате, независимо дали обичате сладка или солена закуска. Има опции и за двете, изброени по-долу, и повечето от тези рецепти за здравословна закуска могат да бъдат направени предварително за по-малко от час.


Съвет:

Стъклените купи за приготвяне на ястие са толкова чудесни за микровълнова фурна и безопасно затопляне на храната ви – идеални за закуски дори и за овесени ядки


Идеи за здравословна закуска

В този кръг от идеи за закуска съм включила всичко – от бурито за закуска до овесени ядки, яйца и други.
Много от вариантите за закуска по-долу могат да бъдат замразени, така че ако подготвяте занапред, можете да замразите някои от рецептите за по-късно и да загреете отново в микровълновата.

Можете да направите повечето от тези идеи за закуска, като използвате тефлонов тиган или в печката за готвене на бавен огън. Опциите са безкрайни и повечето от тях включват пакетно готвене на гигантска порция и разделяне на всичко за работната седмица.


Лесни идеи за закуска без рецепта

И накрая, ако сте забравили действително да си приготвите храна или не обичате да приготвяте храна през уикендите, има няколко лесни варианта за закуска за натоварени сутрини, които можете да приготвите.

Ето някои от най-добрите ми идеи за закуска в последната минута:

  • Тост с авокадо с яйце – авокадото е пълнежна (и оправдано популярна) съставка за закуска и брънч, която се разнася или нарязва на тост. Отличен източник на мононенаситени мазнини и витамин Е, той има повече разтворими фибри от други плодове и осигурява набор от минерали от желязо и калий до фолати.
  • Гранола и горски плодове – Работа на моменти е да направите партида от собствените си зърнени храни за следващата седмица, опаковайки ароматите точно както искате, като избягвате допълнителната захар на много от предварително опаковани версии от супермаркета. Опцията „Направи си сам“ също е чудесен начин да увеличите приема на фибри под формата на пшенични трици, въглехидрати с бавно освобождаване като овес и / или хранителни сушени плодове, ядки и семена.
  • Яйца – Евтини и универсални, яйцата също се зареждат с протеини, витамини, минерали и есенциални мастни киселини.
  • Протеинов бар и банан
  • Пюре от плодове и кисело мляко
  • Тост с ядково масло с плодове

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *