. . .

6 храни за подсилване на имунитета, които лесно ще намерите у дома

Периодът на настинките и грипове е. Няма нищо по-хубаво от това, да си набавим необходимата доза витамини, които ще подсилят имунитета ни чрез храна.

Най-добрата част от тези храни е, че те са лесно достъпни в помещенията на вашата кухня. Затова ги опитайте, за да повишите имунитета си още днес днес!

Повишаването на имунитета може да бъде трудна задача, но ето как можете да го засилите по естествен начин.

Имунитетът е много необходима функция на организма. Особено по време на смяна на сезона, когато имунитетът е постоянно нисък.

Започна преходът от хапещите студени зимни месеци към малко по-приятно време. Има редица дни, през които преминаваме през несигурни температури и непредвидими метеорологични условия. Ако на небцето и гардероба ни е необходимо време, за да се адаптираме към тези промени, това прави и имунитетът ни.

Имунитетът е един от най-жизненоважните процеси в организма, който помага да се поддържат болести в напрежение, особено през дните, когато сезоните се променят. От съществено значение е да консумирате храни, които поддържат имунитета ви, за да поддържате често срещани заболявания като настинка и грип.

Най-добрата част от тези храни за повишаване на имунитета е, че те са лесно достъпни в помещенията на вашата кухня. По този начин, няма нужда да се впускате и специално да купувате храни, които ще повишат вашия имунитет.

Най-добрата част от тези храни за повишаване на имунитета е, че те са лесно достъпни в помещенията на вашата кухня. По този начин, няма нужда да се впускате и специално да купувате храни, които ще повишат вашия имунитет.


Ето шест храни за подсилване на имунитета, които лесно ще намерите у дома:

1. Черен пипер

Черният пипер помага за повишаване на имунитета по естествен начин. Подправката е естествено с високо съдържание на витамин С, което я прави антибактериална и задържа токсините.


2. Чесън

Освен че като цяло е добър за премахване на настинка и кашлица, чесънът действа и като добавка за имунитет. Тази ароматна храна има съединения, които помагат на имунната система да се бори с микробите.


3. Джинджифил

Джинджифилът успокоява гърлото, облекчава кашлицата в гърдите, а също така дава на тялото така необходимия тласък, който е необходим за имунитета, благодарение на своите противовъзпалителни свойства.


4. Лимон

Цитрусовите плодове могат да направят чудеса, за да премахнат обикновената настинка. Освен това е по същество противогъбично и антисептично средство. Високото естествено съдържание на витамин С в лимона го прави задължително да поддържа нивата на имунитета.


5. Куркума

Известно е, че тази проста подправка има и противогъбични и антибактериални свойства и помага за изграждането на естествената защита на организма срещу болестотворни бактерии и вируси.


6. Мед

Добротата на приема на мед не може да се яде по много, особено през променящия се сезон. Медът съдържа водороден прекис и цветен прашец, които го правят антисептичен и облекчават сезоннатаалергия.


Освен тези храни, има няколко съвета, които могат да ви помогнат да останете във форма и да повишите имунитета си по естествен начин. Разгледайте тези съвети и трикове, които можете да възприемете в начина си на живот, за да сте по-здрави.

*Движете се / тренирайте всеки ден
*Следете теглото си и кръвната захар
*Уверете се, че получавате достатъчно хранителни вещества в диетата си
* Яжте балансирана диета
* Набавяйте си по 7-8 часа сън


С тези мощни съставки от ваша страна, съчетани със съвети за здравословен начин на живот – нищо няма да ви повлияе през този променлив сезон. Въпреки това, консултирайте се с лекар или диетолог, преди да приемете някоя от тези съставки в диетата си, ако имате алергии или раздразнен корем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *